June 10, 2017

Τι να αλλαξεις στην καθημερινη σου ρουτινα ομορφιας για το καλοκαιρι!

     Hey beauties!
     Μπορει να μην του φαινεται τελειως, αλλα το καλοκαιρι ειναι εδω! Οι βροχες και οι δροσιες συντομα θα δωσουν τη θεση τους στους καυσωνες 🌞 και η καθημερινοτητα μας θα αλλαξει-θα ψαχνουμε κανενα μερος με σκια, θα βρισκουμε δικαιολογια να τρωμε πιο πολλα παγωτα, θα κανουμε βολτες στις παραλιες... θα πρεπει ομως να αλλαξουμε και την καθημερινη μας ρουτινα ομορφιας, για να ειμαστε λαμπερες και θεες και κουκλαρες, οση ζεστη κι αν κανει!!! Τα εντονα καιρικα φαινομενα του καλοκαιριου μπορει να κανουν μεγαλη ζημια στην εμφανιση και την καλη μας διαθεση, γι'αυτο, κυριες μου, λαβετε τα μετρα σας... και δειτε παρακατω μερικα χρησιμα καλοκαιρινα beauty tips!






Ανεβασε τον δεικτη!🡹
Ξεκιναμε απο το προφανες, που ομως πολλες γυναικες αμελουν, αν και ολοι πλεον ξερουμε ποσο επιβλαβης μπορει να γινει ο ηλιος για την υγεια της επιδερμιδας μας. 
Ως γνωστον, στην πανεμορφη χωρα μας πρεπει να χρησιμοποιουμε προιοντα με αντηλιακη προστασια ολο το χρονο. Τον χειμωνα μια ενυδατικη κρεμα η foundation με spf 15-25 μπορει να ειναι ΟΚ, το καλοκαιρι ομως ο δεικτης προστασιας των προιοντων μας πρεπει να ειναι τουλαχιστον 30-για μενα, που εχω ευαισθητο δερμα, το 50 ειναι το καλυτερο. Και μην νομιζετε, οτι φορωντας μια κρεμα με δεικτη 25 και ενα μεικαπ με δεικτη 15, ειστε καλυμμενες-μεγα λαθος, το spf του ενος προιοντος δεν προστιθεται στο αλλο... απλα επικρατει το μεγαλυτερο, δηλαδη στο συγκεκριμενο παραδειγμα το 25, οποτε δεν ειναι αρκετο! Καντε την αλλαγη ΤΩΡΑ, ο ηλιος δεν αστειευεται... δεν ειναι κριμα να γεμισει με κηλιδες και ρυτιδες το ομορφο δερματακι σας???

Δοκιμασμενα και αγαπημενα  
Η ενυδατικη κρεμα ημερας Anew Clinical E-Defense Multi Shield lotion spf 50 της Avon*
και το αντιηλιακο spray Anthelios AntiBrilliance Face Mist spray spf 50 της La Roche Posay





Κατι πιο ελαφρυ, παρακαλω...🦋
Οι αναλαφρες συνθεσεις (οπως τα τζελ, τα sorbet, οι mousse και οι υδαρρεις oil-free λοσιον) ειναι ιδανικες για τους καλοκαιρινους μηνες σε προσωπο και σωμα και βεβαιως, οσο λιγοτερες στρωσεις προιοντων χρησιμοποιουμε, τοσο το καλυτερο. Αρνουμαστε να αποχωριστουμε τον ορο, την ενυδατικη, το αντιηλιακο, το primer, το foundation, ε, να μη βαλουμε και λιγη πουδρα απο πανω, θα γυαλισουμε με τοση ζεστη... και μετα διαμαρτυρομαστε οτι μπουκωσε το δερμα, ελιωσε το μακιγιαζ, δεν μπορω να αναπνευσω, ουφ, εσκασα!

Προτιμηστε multi-tasking προιοντα και θα με θυμηθειτε. Οι αντιηλιακες κρεμες με χρωμα και υψηλους δεικτες προστασιας, που εχουν την ενδειξη dry touch και δινουν ματ αποτελεσμα, ειναι ιδανικες λυσεις ενω πολυ καλη και αγαπημενη μου επιλογη αποτελουν και τα mineral foundations σε μορφη πουδρας. Αποφυγετε τα βαρια μεικαπ υψηλης καλυψης, τις κρεμες με πολυ λιπαρη και πλουσια υφη και τα απειρα προιοντα το ενα πανω στο αλλο.,,
γενικως η συμβουλη μου ειναι η εξης, απλοποιηστε τα πραγματα... less is better!  

Δοκιμασμενα και αγαπημενα  
Απο την Vichy η αντιηλιακη κρεμα Ideal Sοleil Tinted Mattifying Dry Touch fluid spf 50
και το Mark Loose mineral powder foundation της Avon*, που θα επανακυκλοφορησει τον Ιουλιο






Ελαια , λαδια, oils, πες τα οπως θες!💧
Πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια, τα λαδακια για προσωπο, σωμα και μαλλια αποκτουν ολο και περισσοτερες fans. Ιδανικα για χρηση ολο το χρονο, το καλοκαιρι ομως τα προτιμαμε για τρεις κυριως λογους-την σουπερ εντατικη ενυδατωση που παρεχουν, την υπεροχη λαμψη τους και την συμβολη τους στη διατηρηση του μαυρισματος! Βαλτε ενα λαδακι της επιλογης σας στην καθημερινοτητα σας, θα το αγαπησετε!
 
Προσωπικα προτιμω τα πολυχρηστικα ελαια, ειδικα αυτα που εχουν φυσικη προελευση και κανουν θαυματα στο δερμα μας!  Εκτος απο την κλασικη τους χρηση, να τα απλωσουμε δηλαδη στο σωμα για ενυδατωση και λαμψη, μπορουμε, επισης,  να κανουμε και το καθημερινο μας ντεμακιγιαζ με καποιο ωφελιμο φυτικο ελαιο, οπως αμυγδαλελαιο η λαδι καρυδας, που θα αποτρεψουν την ξηροτητα και τις κοκκινιλες και θα καταπραυνουν την επιδερμιδα, ενισχυωντας ετσι την αμυνα και τα επιπεδα υγρασιας της. Προτιμηστε τα ελαια ψυχρης εκθλιψης, που διατηρουν ολα τα ευεργετικα τους συστατικα αναλλοιωτα και χρησιμοποιηστε τα και ως ενυδατικες μασκες για προσωπο και μαλλια.

Δοκιμασμενα και αγαπημενα
 To αμυγδαλελαιο Βολου της Amygdalea
(διαβαστε και το σχετικο μου αρθρο εδω ), 
το ελαιο καρυδας απο τα Εν Καρπω 
και το ξηρο λαδι για σωμα και μαλλια Monoi de Tahiti του Yves Rocher 







Ενυδατωση στο φουλ!🌊
Οταν το κλιμα αλλαζει και η ζεστη γινεται εντονη, το δερμα μας παθαινει ενα μικρο σοκ... εχει την ταση να κοκκινιζει πιο ευκολα, να αφυδατωνεται, να ξεφλουδιζει, αισχος! Εκτος απο το να πινουμε περισσοτερο νερο, υπαρχουν κι αλλα πραγματακια που μπορουμε να κανουμε, για να βοηθησουμε την επιδερμιδα μας να... επιβιωσει!
Οι μασκες υπνου, δηλαδη τα ειδικα προιοντα που χρησιμοποιουνται ως κρεμες νυκτος σουπερ εντατικης ενυδατωσης (και δεν τις αφαιρουμε, οπως τις κλασικες μασκες) ειναι  μια πολυ καλη λυση-δρουν ολο το βραδυ και αναδομουν σε βαθος την επιδερμιδα, αποκαθιστωντας την απαλοτητα και τη φρεσκαδα της. Εξαιρετικες βρισκω και τις sheet masks, τις υφασματινες, εμποτισμενες με ορους μασκες, που αποτελουν super hot trend στο χωρο της κοσμετολογιας και ειναι οντως πολυ αποτελεσματικες.

Αλλο ενα προιον, που εγω χρησιμοποιω κατα κορον ολο το καλοκαιρι ειναι τα νερα σε spray  (τυπου Evian) η τα δροσιστικα face mists με ενυδατικους παραγοντες η ακομα και ενα απλο ροδονερο σε spray. Σωζουν αμετρητες φορες την ευαισθητη επιδερμιδα μου στην παραλια, αλλα και στην πολη, στο σπιτι, παντου-δεν λειπουν ποτε απο την τσαντα μου!

Δοκιμασμενα και αγαπημενα
Η  Moisture Surge Extended Thirst Relief της Clinique,
η Pearl face mask απο τα Sephora
το Vitamin E hydrating face mist απο το The Body Shop
και το καταπραυντικο σπρευ Sensitive Vegetal απο τον Yves Rocher





*Αν δεν γνωριζετε καποια αντιπροσωπο της Avon η του Yves Rocher 
και θελετε να προμηθευτειτε προιοντα αυτων των εταιρειων,
στειλτε μου το μηνυμα σας στη σελιδα μου Pretty Kitty στο facebook
η στη διευθυνση kittyzola@gmail.com



Αυτα απο εμενα για σημερα!
Ελπιζω να βρηκατε αυτο το αρθρο χρησιμο και ενημερωτικο! 

Τα ξαναλεμε συντομα!
Πολλα φιλιαα
Κατερινα

















No comments: