June 29, 2015

Εσεις ξερετε το Borage oil ?

hey beautiful girls!


Εσεις ξερετε τι ειναι το ελαιο borage?



Προκειται για το φυτικο λαδι που παραγεται απο τους σπορους του φυτου borage, γνωστου και ως starflower και στα ελληνικα ονομαζετατ μποραντσα ( η μποραντζα η μπαρογκο).Το ομορφο αυτο φυτο ευδοκιμει στη Μεσογειο, θα το δουμε ομως πλεον και σε πιο βορεια κλιματα και ειδικα σε πολλοτς βρετανικους κηπους...




Το ελαιο λοιπον που προκυπτει απο τους σπορους της μποραντσας εχει την υψηλοτερη περιεκτικοτητα σε γ-λινολενικο οξυ (GLA), μεγαλυτερη και απο τα ελαια φραγκοσταφυλου και νυχτολουλουδου και εχει εξαιρετικη αντιφλεγμονωδη και ανακουφιστικη δραση. Το GLA ανηκει στην κατηγορια των ωμεγα 6 λιπαρων οξεων και ειναι απαραιτητο για τη σωστη λειτουργια του εγκεφαλου και του μεταβολισμου, καθως και για την αναπτυξη των οστων, των μαλλιων και του δερματος.

Απο πολλους δερματολογους συνισταται η χρηση του ελαιου μποραντσας  σε δερματικες παθησεις και διαταραχες, οπως  εκζεμα, ψωριαση, ελαφρια εγκαυματα, ακμη και προωρα γερασμενο δερμα.
Εχει αποδειχθει επισης οτι εχει πολυ θετικα αποτελεσματα στην ανακουφιση απο τον πονο και την δυσκαμωια των οστων, αλλα και στην υγεια και ευεξια ολου του σωματος.
Στο εμποριο μπορειτε να βρειτε το συγκεκριμενο ελαιο και σε βρωσιμη  μορφη (καλυτερο βεβαια θα ηταν να συμβουλευτειτε πρωτα εναν δερματολογο η/και εναν διατροφολογο, πριν χρησιμοποιησετε κατι τετοιο) και ως συστατικο σε πολλα προιοντα περιποιησης.



Οι δικες μου τωρα εντυπωσεις απο το borage oil...


Ανακαλυψα το Borage Oil της εταιρειας Lovea  στα ραφια με τα βιολογικα και φυτικα καλλυντικα του σουπερ μαρκετ Monoprix στο Παρισι. Στη συσκευασια των 50 ml που αγορασα αναγραφεται οτι ειναι 100% φυσικο, αντιγηραντικο και καταλληλο για προσωπο, μαλλια και νυχια.





     Η υφη του δεν ειναι πολυ πυκνη, κατι που μου αρεσει, σε αντιθεση με τη μυρωδια του, που δεν ειναι και οτι καλυτερο... την αντεχω ομως! Αλλωστε τα περισσοτερα φυτικα ελαια δεν φημιζονατι για την ευχαριστη μυρωδια τους... Πολυ βολικη ειναι και η αντλια με σπρει για ελεγχομενη δοσολογια.


   Στα μαλλια το χρησιμοποιω σαν μασκα για αρκετη ωρα πριν το λουσιμο και μου αρεσε αρκετα, καθως κανει την τριχα  στιλπνη και λαμπερη. Θεωρω ομως οτι για απαλοτητα και θρεψη το λαδι καρυδας ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο.

    Στα νυχια βαζω λιγη ποσοτητα το βραδυ, πριν κοιμηθω  και κανω μασαζ στα επωνυχια, ενω απλωνω οτι περισσευει και στα χερια μου. Σε συνδιασμο με την κρεμα χεριων κανει το δερμα πολυ απαλο, νομιζω ομως οτι το καλυτερο λαδι για την ενυδατωση χεριων και νυχιων ειναι το αμυγδαλελαιο.

    Στο προσωπο το ελαιο μποραντσας με αφησε πολυ ικανοποιημενη.Εχοντας διαβασει οτι  ανακουφιζει τα ακνεικα δερματα, το χρησιμοποιησα τρεις-τεσσερις φορες μετα τον βραδινο μου καθαρισμο, οταν για ενα διαστημα ειχα εξαρση λιπαροτητας και μερικα σπυρακια που δεν ελεγαν να υποχωρησουν. Αργησε βεβαια λιγο να απορροφηθει-λογικο, αφου προκειται για λαδι και δεν προσθεσα αλλο προιον απο πανω, κρεμα νυχτας δηλαδη η ορο. Βοηθησε πραγματι το δερμα μου να ηρεμησει και να συνελθει γρηγορορτερα απο τον ερεθισμο.

Στο σωμα το λαδι αυτο εκανε επισης πολυ καλη δουλεια. Μου αρεσει πολυ να αναμειγνυω λιγη ποσοτητα στο χερι μου με την κρεμα σωματος και να το απλωνω μετα την αποτριχωση-αφηνει πολυ απαλο το ευαισθητο δερμα μου και αποτρεπει τους ερεθισμους, ακομα και στην περιοχη του μπικινι (οπου το βαζω και μονο του). Βοηθησε και τις ερεθισμενες φτερνες μου να συνελθουν μετα απο πολλες ωρες ορθοστασιας.



Το Borage Oil της Lovea υπηρχε στο feelunique.com, το αγγλικο online καταστημα που κανει αποστολες στη χωρα μας, δυστυχως ομως, απ'οτι ειδα, δεν ειναι πλεον διαθεσιμο.
Ελαιο μποραντσας αλλων εταιρειων μπορειτε να βρειτε και σε αρκετα ελληνικα sites.


Αν αγαπατε τα φυτικα και βιολογικα προιοντα περιποιησης, 
δοκιμαστε κι εσεις το ελαιο μποραντσας!


Αυτα απο εμενα για την ωρα...
Τα ξαναλεμε συντομα! 
Πολλα φιλια
Κατερινα


1 comment:

Unknown said...

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Ομολογώ δεν το γνώριζα. :)
Μπράβο σου.
Φιλιά.