April 29, 2015

10 συνηθισμενα λαθη που κανουμε στο μακιγιαζ...

hey beautiful girls!

 

   Το μακιγιαζ μπορει να βελτιωσει κατα πολυ την εμφανιση μας και να μας κανει να νιωσουμε πολυ καλυτερα-γεγονος αδιαμφισβητητο. Με μια λαθος κινηση ομως το αποτελεσμα μπορει να ειναι ακριβως το αντιθετο... ΟΚ, το μακιγιαζ ειναι πραγματικη τεχνη και, οπως και να το κανουμε, δεν εχουμε γεννηθει ολες μας Ντα Βιντσι! Ειναι λοιπον απαραιτητο να ειμαστε επαγγελματιες makeup artists η να τους μιμουμαστε κατα γραμμα για να δειχνουμε και να νιωθουμε ομορφες??? Οχι, βεβαια, my darlings, μη μου απελπιζεστε!
    Δειτε παρακατω μερικα απο τα πιο συνηθισμενα λαθη που κανουμε και διαβαστε τι λενε οι ειδικοι του χωρου, για να μην  μοιαζουμε με την τρελη του χωριου...




 1.Bronzer η ρουζ με το κιλο-ωπα, φτανει καλε!
Ενα απο τα μεγαλυτερα σφαλματα και σιγουρα ολες την εχουμε πατησει εστω και μια φορα-οποια το αρνηθει, ψευδεται ασυστολως! Το bronzer δεν απλωνεται με τη μπατανοβουτσα σε ολο το προσωπο, οπως η πουδρα, αλλα προσεκτικα και με φειδω στο μετωπο, τα ζυγωματικα, τη μυτη, αντε και λιγο στο πηγουνι, εκει που μας χτυπαει ο ηλιος δηλαδη και βεβαια στον λαιμο για ομοιομορφο αποτελεσμα, οπως λεει και η makeup artist Mari Shten. Το ρουζ, απο την αλλη, θα πρεπει να δωσει λαμψη και οψη υγειας στο προσωπο, οχι να νομιζει κανεις οτι το εσκασε ο κλοουν απ'το τσιρκο. Χαμογελαμε, με το καταλληλο πινελο βαζουμε μικρη ποσοτητα προιοντος στα μηλα και σβηνουμε προς τα εξω-απλα πραγματα!

2.Απο ποτε εχεις να καθαρισεις τα πινελα σου ??? Πιφ!
H celebrity makeup artist Rachel Wood γινεται εξαλλη με τα βρωμικα πινελα και χιλιοχρησιμοποιημενα σφουγγαρακια. Ο μονος τροπος να δειχνει φρεσκο το μακιγιαζ μας, αλλα και να προστατευσουμε το δερμα μας απο μικροβια και μολυνσεις ειναι να πλενουμε τακτικα τα εργαλεια μας με ενα απαλο σαμπουαν η τα ειδικα καθαριστικα προιοντα που κυκλοφορουν στο εμποριο. Ελα, δεν βαριομαστε!!!

3.Το ιδιο foundation ολο το χρονο?
No, no, no λεει η κυρια Wood. Το καλοκαιρι εχουμε διαφορετικη γκαρνταρομπα ρουχων απο τον χειμωνα-το διο θα επρεπε να κανουμε και με το προσωπο μας! Εκτος απο τις υφες, των προιοντων, που σαφως θα πρεπει να ειναι πιο αναλαφρες τους καλοκαιρινους μηνες, πολυ πολυ βασικη ειναι η αποχρωση του μεικαπ-αφου θα μαυρισουμς εστω και λιγο βρε κοριτσια, η βαση του μακιγιαζ θα πρεπει κι αυτη να ειναι ενα η περισοοτερους τονους σκουροτερη!



4. Μεικαπ η ματ κραγιον σε ξηρο δερμα... καταστροφη! 
Η celebrity makeupa artist Barbara Guillame  και ο μακιγιερ της Guerlain Marcus Monson μας εφιστουν την προσοχη... αν απλωσουμε μεικαπ η ματ κραγιον σε αφυδατωμενο δερμα, το προιον δεν θα μπορεσει να απορροφηθει σωστα, θα κατσει πανω στα νεκρα κυταρα που εχουν συσσωρευτει στην επιφανεια, θα δημιουργησει αντιαισθητικες νιφαδες και ραβδωσεις και για να μην μακρυγορουμε θα ειναι χαλια! Η συμβουλη τους, απλη-απολεπιστε προσωπο και χειλη τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα, απλωστε τα καταλληλα ενυδατικα προιοντα και ετσι θα δημιουργησετε την τελεια βαση!


5. Concealer 2 με 3 τονους ανοιχτοτερο απο το foundation
Ο Johl Stapleton, senior makeup artist της MAC, οχι κανενας τυχαιος δηλαδη, τραβαει το αυτι οποιας κανει αυτο το μεγα σφαλμα! Διοτι το κονσιλερ που ειναι αρκετα πιο ανοιχτοχρωμο απο την αποχρωση της επιδερμιδας μας οχι μονο δεν καλυπτει τα προβληματικα σημεια, αλλα αντιθετως τραβα εκει την προσοχη! Ειδικα για την περιοχη κατω απο τα ματια ο κυριος Stapleton προτεινει ενα καλυπτικο που να πορτοκαλιζει ελαφρως, ετσι ωστε να εξουδετερωνει τους μπλε η μωβ χρωματισμους που εχουν οι λεγομενοι μαυροι κυκλοι. Εμπιστευθειτε τον, κατι θα ξερει!!!



6. Παω να (ξανα)πουδραρω τη μυτη μου...
O John Stapleton ειναι σαφης-το παρακανουμε με την πουδρα! Ακομα κι οταν βλεπουμε την λεξη translucent να αναγραφεται στη συσκευασια, δε σημαινει οτι η πουδρα μας θα ειναι αορατη... Για να μη δειχνει το προσωπο μας φορτωμενο και βαρυ, cakey οπως λεει και ο κυριος John, πρεπει καταρχην να χρησιμοποιουμε ενα πινελο, τιναζοντας το πρωτα για να φυγει το επιπλεον προιον και επειτα να απλωσουμε την πουδρα μονο στα σημεια που χρειαζεται (συνηως δηλαδη στη ζωνη Τ, μετωπο-μυτη-πηγουνι) και οχι σε ολο το προσωπο-οι επαγγελματιες δεν το θεωρουν απαραιτητο. Αν παλι νιωσουμε την ακατανικητη επιθυμια να ξαναπουδραριστουμε κατα τη διαρκεια της ημερας, προτιμαμε τα απορροφητικα χαρτακια για τη λιπαροτητα που υπαρχουν σην αγορα για αυτον τον σκοπο! Less is more!





7. Foundation μεχρι το πηγουνι... και μετα, το χαος
Κλασικοτατο λαθος, μια απο τις μεγαλυτερες αμαρτιες του μακιγιαζ για την hair+makeup artist Karrie Urban. Ποσες φορε δεν εχουμε δει αυτη τη χαρακτηριστικη γραμμη γυρω απο το προσωπο που το διαχωριζει τελειως απο τον λαιμο και δινει το εφε μασκας... tragic κοριτσια! Παντα, μα παντα κανουμε blending, σβηνουμε δηλαδη και ενωνουμε το foundation με τον λαιμο μας κι αν παλι εχουμε προβλημα και φαινεται σαν να εχει αλλο χρωμα το προσωπο απο το σωμα, τοτε απλα εχουμε επιλεξει λαθος αποχρωση μεικαπ! Αν δυσκολευεστε να πετυχετε τη σωστη αποχρωση για το δερμα σας, η Karrie προτεινει τις ενυδατικες με χρωμα (tinted moisturisers) η τις bb creams, που θεωρει οτι αναμειγνυονται πιο ευκολα με την επιδερμιδα και δεν δημιουργουν "σκληρο" αποτελεσμα.








8.10 χρονια τα εχεις...πεταξε τα επιτελους!
Το ομολογω-κι εγω την εχω αυτη τη κακη συνηθεια... Πολυ δυσκολα το παιρνω αποφαση να αποχωριστω προιοντα μακιγιαζ που εχω πολυ καιρο, συνηθως γιατι μου αρεσουν τρελα οι αποχρωσεις η οι συσκευασιες... γενικα τα αγαπω τα καλλυντικα μου! Ειναι σφαλμα ομως να κραταμε για απειρους καιρους προιοντα που χρησιμοποιουμε στο προσωπο μας, αλλωστε  γι'αυτο εχουν και αναγραφομενες ημερομηνιες ληξης. Τα προιοντα σε μορφη σκονης αντεχουν βεβαια αρκετα, ομως τα κρεμωδη και ειδικα η μασκαρα ειναι ιδιαιτερα ευπαθη και πρεπει να τα πεταμε αμεσως μολις αντιληφθουμε οτι εχε αλλοιωθει η συνθεση η η μυρωδια τους. Ας σοβαρευτουμε λιγο-τι περιμενουμε να γεμισουμε σπυρακια η/και τριχες? Τζηζας!


9. Η σωστη αποχρωση του foundation
Σιγουρα την εχουμε πατησει και εδω ολες μας, ειδικα οταν πρωτοαρχισαμε να πειραματιζομαστε με το μακιγιαζ...  Η makeup artist Elli Faas ( της οποιας τα επαγγελματικα προιοντα μπορειτε να δειτε εδω) μας λεει οτι ο ασφαλεστερος τροπος να διαλεξουμε τη σωστη αποχρωση για εμας ειναι ο εξης- παιρνουμε δυο η τρεις αποχρωσεις που πιστευουμε οτι ειναι κοντα στον φυσικο μας τονο, τις βαζουμε στη γραμμη του πηγουνιου και ΟΧΙ στο χερι (η Faas λεει οτι η επιδερμιδα του χεριου μας μπορει να ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη του προσωπου μας και να την πατησουμε πολυ ασχημα! ) και βγαινουμε στο φως της ημερας. Η αποχρωση του foundation που γινεται ενα με το δερμα μας και δεν ξεχωριζει ειναι και η ιδανικη! 



10 Φρυδια μαυρα κι αραχνα 
ΟΚ, τα εντονα φρυδια ειναι της μοδας, πρεπει να παραδεχτουμε ομως οτι ορισμενες το παρακανουν! Αλλωστε τα γεματα φρυδια δεν πανε σε ολες, ειδικα στις γυναικες που απο τη φυση τους εχουν λεπτο τοξο... Η makeup artist Christina Henry απο το Los Angeles θεωρει τα πολυ σκουρα μολυβια και τις σκιες φρυδιων πολυ σκληρες και προτεινει στις καστανες και μελαχρινες να χρησιμοποιουν ενα τονο ανοιχτοτερο απο το φυσικο τους, ενω στις ξανθες και τις κοκκινομαλλες εως και ενα τονο σκουροτερο. Προτιμα μαλιστα να περνα πρωτα τα φρυδια με ενα διαφανο τζελ, να τα βουρτσιζει και επειτα να γεμιζει τα κενα. Ε, αφου την εμπιστευεται η Lady Gaga, ας την ακουσουμε!






Να προσθεσω κι εγω ενα δικο μου?
Να μη φοραμε συνεχεια τα ιδια χρωματα! Ωραια τα nudes, τα απαλα κραγιον, οι καφε/μπεζ σκιες και τα ροδακινι ρουζ, δε λεω, κι εγω τα λατρευω... αλλα τα χρωματα και οι υφες που κυκλοφορουν εκει εξω ειναι ατελειωτα!
Η συμβουλη μου? Πειραματιστειτε!!!


Αυτα λοιπον απο εμενα για την ωρα... 
Τα ξαναλεμε συντομα!
Πολλα φιλια
Κατερινα

5 comments:

Unknown said...

Μου έχει τύχει πρωί... να κοιταχτώ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου και το "κόψιμο" του bronzer να είναι πιο κάτω από το σωστό σημείο... Ένιωσα σαν να είχα ρίξει πάνω μου κακάο... :) Ειδικά όταν βιαζόμαστε θεωρώ ότι κάνουμε πολλά λάθη.

Unknown said...

Μου έχει τύχει πρωί... να κοιταχτώ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου και το "κόψιμο" του bronzer να είναι πιο κάτω από το σωστό σημείο... Ένιωσα σαν να είχα ρίξει πάνω μου κακάο... :) Ειδικά όταν βιαζόμαστε θεωρώ ότι κάνουμε πολλά λάθη.

Unknown said...

Nice post!!Εύστοχο και πολύ πολύ χρήσιμο!!

Pretty Kitty said...

πραγματι-ειδικα οταν βιαζομαστε τα κανουμε λιγο σαλατα... συνηθως οταν δεν εχω πολυ χρονο, προτιμω να κανω τα πολυ βασικα, που για μενα ειναι κονσιλερ, ρουζ, λιπγκλος αντε και λιγη μασκαρα!

Pretty Kitty said...

thank you!!!!!! φιλακιααααααααααααα